Menu

Alle gerechten worden vers gemaakt zonder gebruik van voorgekookte of geprefrabriceerde ingredienten.

Ons afhaal menu kan hier worden gedownload (pdf)

Het diner menu kan hier worden gedownload (pdf) en de wijnkaart hier.

Verder bevelen we  onze nigiri sushi variaties aan.

Enkele hoogtepunten van het menu:

1.Hakosushi (Box Sushi)

Hako Sushi Battera (specialiteit van de chef) Onze chef-kok komt uit Osaka Japan, en is getraind in de specifieke  sushi uit de Osaka regio. Zover we weten zijn we het enige restaurant dat deze soort sushi maakt. Deze stijl is verschillend van de sushi die standaard is rond Tokio. Dit is de meest verkochte sushisoort in Nederland.

2.Nigiri (reepjes vis op sushi rijst)

Maguro (Tonijn) We gebruiken rauwe tonijn, rechtstreeks geimporteerd vanuit Japan (meer keus dan in Nederland). We snijden de tonijn volgens de structuur van de vis, dit geeft een zacht gevoel in de mond. Het vereist specialistische kennis om een vis zo te snijden. Deze techniek kan alleen in Japan gestudeerd worden.

Shiromi (Baars, heilbot, zeebrasem) Niet veel restaurants gebruiken Shiromi fish, omdat deze vis moeilijk te snijden is. Als het niet goed gedaan wordt is er veel afval. De vis moet zeer zorgvuldig gekookt worden, en het duurt twee to drie dagen om deze vis op zijn lekkerst te maken.

Anago (soort paling) Deze vis is heel populair in Japan, maar wordt nog niet verkocht in Holland. Restaurants in Nederland gebruiken normale paling. Amago ziet eruit als paling maar heeft minder vet en heeft een meer geraffineerde smaak.

Saba (Makreel), Aji (Horsmakreel), Iwashi (Sardine) Het is moeilijk deze vissen te marineren. Het vereist veel vaardigheden om de vislucht van deze vissen te beheersen en te voorkomen dat ze gaan rotten. Daarom bestellen veel restaurants de voorgekookte versie.

Tamago (Geklutst kippenei) We kopen rauwe eieren en gebruiken een speciale eierpan. Het is heel moeilijk de temperatuur goed te regelen. Omdat de eieren gemarineerd zijn verbranden ze snel. We halen de lucht uit het ei zodat het een zachtgebakken ei wordt. 

Sushi Meshi (Sushi rijst) We maken onze eigen sushi azijn door azijn en wat ingredi´┐Żnten te combineren. Daarom heeft elk restaurant zijn eigen smaak sushi rijst.  We vinden dat veel restaurants te gemakkelijk denken over het maken van rijst. In Japan zeggen we dat rijst 70% van de smaak van sushi is en de vis 30%.

3.Makisushi (Rol)

Makimono (Rijst rol met zeewier) om goede Makimono te maken moet je stevig drukken als je de rol maakt, maar niet te hard anders wordt de lucht uit de rijst geperst en wordt het zeewier hard. Dit is Japanse sushi techniek.

Futomaki (Rijst rol met diverse ingredienten) We maken onze Futomaki zelf. We gebruiken Usuyaki Tamago (heel dun gebakken ei). Je kunt dit nergens kopen. voor de Futomaki gebruiken we geen rauwe ingredi´┐Żnten, en daarom kan het gebruikt worden als afhaalmenu

 Home |   Over ons |   Service |   Menu |   Contact |   Publicaties |   Foto's |